Archive for Februarie, 2008

Aglomeratie pe Barbu Vacarescu

Joi, Februarie 28th, 2008

Azi, joi 28 februarie 2008, ora 9 dimineata, pe strada Barbu Vacarescu.

aglomeratie pe Barbu Vacarescu

(mai mult…)

Rastel de biciclete la Fac. de Cibernetica

Miercuri, Februarie 27th, 2008

Iata rastelul de biciclete de la Facultatea de Cibernetica (ASE) din Bucuresti.
Este asezat in asa fel incat sa nu deranjeze masinile:

rastel biciclete

rastel biciclete

rastel biciclete

Cum poate fi arestata banda de bicicleta?

Marţi, Februarie 26th, 2008

Un articol preluat de pe: http://gramo.ro/2006/10/20/cum-poate-fi-arestata-banda-de-bicicleta/

Habar n-am. Pur si simplu imi trebuia un titlu. Ok, iata cum arata banda de bicicleta din Berlin: [...] atotprezenta, curata, frumoasa, bine marcata, fara intreruperi , fara pietoni (mi s-a intamplat o singura data in aproape 5 luni sa vad pe cineva stand pe banda – un skinhead urias care, cand m-a vazut, a sarit ca ars la o parte schitand niste scuze). In genere, prin locurile prin care a mai fost Gramo si a mers cu bicla, totul a fost ok. In afara, bineinteles.

Cum e in Bucuresti?

Ca intr-o piesa de Ionesco, desigur. Cica incepe banda de bicicleta undeva prin centru, intr-un loc ca oricare altul:
 
piste biciclete

Doar ca pe ea sade un chiosc  Te dai jos de pe bicicleta, te strecori pe langa chiosc si,…
 
piste biciclete

Funny, right? O fi pentru voi. Pentru noi aia care incercam sa ne simtim si acasa ca prin EU, sa nu poluam, sa nu claxonam si alte mofturi din astea, nu e.
Ok, in timp ce te dai iar jos de pe bicla, incepi sa te intrebi care e rostul vietii si alte chestii lipsite de sens. Te sui la loc si incepi sa faci slalom:

piste biciclete

piste biciclete

Dupa care iti apare in cale el – pietonul roman:
 
piste biciclete

Aceasta minune a stiintei si tehnicii contemporane! Este el de vina ca e lipsit de educatie? Ca habar n-are ce-i chestia aia asfaltata de la marginea trotuarului? Pai ce, i-a explicat cineva? Societatea e de vina! Mass-media! Dumnezeu, ca nu i-a bagat ideea innascuta de banda de bicicleta in cap de la inceputul universului!
Si apoi, de ce sa nu mergi pe banda de bicicleta daca tot pe ea poti sa te si opresti sa iei o gustarica?

piste biciclete

piste biciclete

(Gramo a vazut intr-o zi un cersetor fara picioare dormind pe banda de bicicleta, cu caruciorul pus sub cap. Probabil nu-si mai facea griji ca ar putea da o bicicleta peste el.)
Si ce mai face romanul pe banda de bicicleta? Pai, sa vedem,…
 
piste biciclete

Asteapta RATB-ul,…
 
piste biciclete

Vinde flori,…
 
piste biciclete

Planteaza stalpi s.a.m.d.

Ppl, in caz ca nu e limpede cat e de suprarealista toata povestea, banda de bicicleta e ca o sosea. Actually, chiar este o sosea. Doar ca nu pentru masini, ci pentru biciclete. De obicei are marcaje, semafoare si tot tacamul. Si daca nu respecti regulile, vine politia si te amendeaza.

Daca umbli ca boul pe mijlocul soselei si da o masina peste tine, e vina ta, nu a soferului. Daca iti parchezi masina de-a curmezisul soselei, sau daca iti pui in mijlocul soselei o taraba de flori, well, nu mai esti bou, ci de-a dreptul nebun.

Dar daca esti primarie si construiesti o sosea prin locul in care e ditamai stalpul? Sau o faci doar pana la jumatatea drumului (indeed, cand vii dinspre Kogalniceanu inspre Universitate, pe partea dreapta, banda de bicicleta sa opreste brusc, cam prin fata magazinului Best Computers) Nu cumva ai cheltuit banii publici de pomana?

Dar daca esti jurnalist si nu scrii niciodata nimic despre asta? Yeah, I know, sa ne ocupam mai intai de marea coruptie si dupa aia de alte nimicuri…

“Ce-ti trebuie bicicleta? Ce, esti vreun sarantoc? De ce nu-ti iei masina?” Mi-a povestit o prietena ca undeva in America cineva a venit la ea si a jignit-o din senin pe motiv ca merge pe jos si nu isi cumpara masina.

Habar n-am cum e prin America. Prin Europa, atat cat am vazut, se merge pe jos sau pe bicicleta. Merg pe bicicleta majoritatea studentilor, profesorii universitari, directorii de banci, functionarii publici s.a.m.d. Sau pe jos, pur si simplu.

Mersul pe bicla e vazut ca o chestie ok, misto. E incurajat. Sunt o multime de stradute pe care n-au voie masinile, in schimb au voie bicicletele (la noi e, desigur, pe dos). Pana si in fata magazinelor mici exista cate un loc in care sa iti poti lasa bicicleta. Sa nu mai vorbim despre universitati:
 
piste biciclete

Cine merge cu masina? Turistii si oamenii in varsta, care nu se pot deplasa pe jos sau cu bicicleta. De fapt, chiar si astia folosesc mai degraba transportul in comun.
Gata, am scris suficient despre toate astea. Ne vedem pe banda.

Rastel aerian

Vineri, Februarie 22nd, 2008

O parcare pe cat de eleganta si confortabila pe atat de sigura.
Contra cost, ca sa stii ca ai loc garantat.

Parcare de biciclete la Radiodifuziunea Romana

Joi, Februarie 21st, 2008

Am identificat rastele de biciclete la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune, intrarea din Strada Temisana numarul 31:

rastel biciclete Radio Bucuresti

rastel biciclete Radio Bucuresti

rastel biciclete Radio Bucuresti

Orasul nostru traieste, stiati?

Marţi, Februarie 19th, 2008

Culmea, orasul asta, exact ca un organism viu, traieste :) )

Exista viata nu numai in pieptul meu, nu numai in casa mea, nu numai in firma mea!

Exista viata in birouri, in sedii si in cladiri unde pana mai ieri imi era frica sa merg, sau sila… Sunt sediile autoritatilor din cladirile administrative. Si totusi usile acelea stau deschise din cand in cand, as putea intra. As putea interveni.

(mai mult…)

“Aplaudac in Senatul Romaniei”

Marţi, Februarie 19th, 2008

18.02.2008

Votarea legii 33/2007 in Senat.  Iata stirea primita si pe listele de discutii la care sunt abonat:  Senatorii din Comisia Juridica au aprobat o initiativa legislativa a senatorului PC, Marius Marinescu, prin care spatiile verzi ar putea fi declarate spatii de utilitate publica. In cazul in care proiectul va fi adoptat de Parlament, concesionarea, vanzarea sau construirea pe spatiile verzi ar putea fi interzise. Proiectul se refera la parcuri, gradini botanice si zoologice si baze sportive. Ideea initiativei legislative a aparut imediat dupa scandalul parcului Bordei….
Asteptand_in_holul_senatului

Premisele mele:

- Intotdeauna am considerat ca numai o societate civila puternica, cu organizatii solid construite si cu atributii bine definite are posibilitatea de a controla si impune vointa maselor in randurile politicienilor. [Nu vorbesc aici de sindicate, uniuni muncitoresti sau grupuri de initiativa fara valoare juridica...]
- Intotdeauna am considerat ca numai daca iti ceri drepturile, poti avea pretentia sa le si primesti… te lupti, te rogi, te umilesti, te infoi… nu conteaza cum, dar TREBUIE SA LE CERI!
- Intotdeauna am considerat ca daca stam acasa si comentam de pe margine, acolo vom ramane fara sa ne bage nimeni in seama…. Ati observat ca la orice spectacol, spectatorii sunt buni numai de plata? Ei nu primesc nimic DECAT “show”!  La fel si in politica: spectatorii primesc DOAR “variete”! Nimic altceva: nu tu drepturi, nu tu facilitati, nu tu avantaje sau privilegii.

(mai mult…)

Velorutia continua in 2008…dupa calendar!

Joi, Februarie 14th, 2008

Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA a editat calendarul “Velorutia 2008”. Un calendar educativ, cu atitudine! Cine va fi curios, va descoperi cum organizatia incearca sa demonstreze, cu umor grafic si fotografic, ca bicicleta incepe sa apara peste tot! De cand asta? Daca se poate, chiar de maine! J

Calendarul este realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la Bucuresti si al sponsorilor care gestioneaza marci precum Kona si Cube, Garmin, biciclete pliabile Dahon si Brompton.
(mai mult…)