Archive for Iunie, 2009

Cu bicicleta la BestFest!

Marţi, Iunie 30th, 2009

BateSaua face lobby in randul organizatiilor de mediu, in randul corporatiilor si in randul organizatorilor de spectacole.
[Eu voi pedala la concertul lui Moby, pe 2 iulie :) ]
Avem programe de lobby si de incurajare: “Cu bicicleta la serviciu”, “Cu bicicleta la spectacol”, care tintesc dezvoltarea unei culturi a bicicletei atat in mediul corporativ, dar si in modul de viata. In cadrul acestor programe, prin intalniri si luari de pozitie (oficiale si ne-oficiale), ne-am propus sa influentam luarea unor decizii favorabile incurajarii utilizarii bicicletei in orice moment al zilei.
Si uite asa, un ONG ne recomanda la un organizator, care cere parcari de biciclete la BateSaua, dar obtine pana la urma de la o corporatie, care le are tot de la BateSaua… si lantul se inchide, securizand bicicleta, la BestFest!
Multumiri Liana B. @ EcoAssist, Florin I. @ EMAGIC si Suzana C. @ RAIFFEISEN BANK!

http://www.emagic.ro/stire/396/vino-pe-doua-roti-si-fii-eco-la-b%E2%80%99estfest/index.html

BateSaua Bike2Work programme

Marţi, Iunie 30th, 2009

http://www.batesaua.ro/assets/Files/BateSauaBike2Workprogramme.pdf

Proiectul Vauban, suburbia ecologica germana fara masini

Luni, Iunie 29th, 2009

http://www.romanialibera.ro/a158236/vauban-miniatura-unei-lumi-noi-si-curate.html

articol din Romania libera online
Sambata, 27 Iunie 2009

Descopera Bucuresti ID II – dupa eveniment

Luni, Iunie 29th, 2009

Au participat aproximatix 50 de persoane organizate in 14 echipe, care au concurat pentru capturarea celei mai bune imagini a zilei, mergand cu bicicleta in jurul ariei centrale a Bucurestiului si urmarind indiciile catre “comori”.

Ne-am bucurat de interesul dovedit si de rezultatele actiunii si speram sa organizam cel de-al treilea eveniment imediat dupa vacanta.

Pentru mai multe informatii si rezultatele concursului vizitati:

http://www.urbanguerrilla.ro/index.php/misiune2/

Aici puteti gasi descrierea evenimentului, fotografiile castigatoare si fotografii din ziua evenimentului.

Va oferim deasemenea un comunicat de presa .

The Urban Guerrilla Team”

BateSaua in Grupul de Lucru din Primaria Generala

Vineri, Iunie 26th, 2009

Comunicat BateSaua in Grupul de Lucru din Primaria Generala

GeoBateSaua: in studioul Constanta TV

Luni, Iunie 22nd, 2009

ctv03

Raiffeisen Bank si BateSaua reusesc impreuna

Luni, Iunie 22nd, 2009

http://velorutia.ro/detalii-90/categorie-activitati5/Raiffeisen-si-BateSaua-reusesc-impreuna.html

Video Reportaje Street Delivery 2009 Bucuresti

Luni, Iunie 22nd, 2009

1. http://www.youtube.com/watch?v=ttT5MslXNFg&eurl=

2.a


2.b

Sweaty cyclists build their own showers

Luni, Iunie 22nd, 2009

The DIY shower uses items that are readily available on the high street, costs around £50, and once assembled transforms a standard loo into a fully-functioning hot water shower. Once finished with, the shower can be packed away in less than a minute:

http://www.eta.co.uk/2009/06/15/sweaty-cyclists-build-their-own-showers-bike-week

Road user exposure to air pollution

Luni, Iunie 22nd, 2009

Extras din raportul ETA (the Environmental Transport Association)

The car has become an integral part of modern society – it has brought us flexibility, freedom and mobility. However, there is a growing recognition of the problems that our dependence on the car has brought – air and noise pollution, congestion and growing social exclusion for those who do not own cars. Most people recognize that action in these areas is essential, and many are prepared to take it. However, for many others, public transport remains something for other people to use, and reducing car dependency a problem for other people. Cycling and walking too are seen as modes of transport for the young or the poor, and the health risks of walking or cycling on polluted roads are generally seen as being high.

(mai mult…)

Benzen: elixirul batranetii

Luni, Iunie 22nd, 2009

nu doar
‘EXCESUL DE CARBURANTI DAUNEAZA GRAV SANATATII VOASTRE… SI NOASTRE!’

“Vă recomandam să nu porniţi A/C imediat ce veti intra în maşină.
Deschideţi ferestrele după ce urcaţi in maşina şi porniti aerul condiţionat după câteva minute.
Iată de ce:
Conform unei activităţi de cercetare, dar care nu este deloc mediatizata, tabloul de bord al masinii, canapeaua, accesoriile etc emit Benzen, o toxina care cauzează cancer (substanţă cancerigenă – stai un timp pentru a observa mirosul de plastic încălzit în maşină). În plus faţă de faptul ca duce la aparitia cancerului, Benzenul otrăveşte oasele, provoacă anemie şi reduce globulele albe.  Expunerea prelungită va cauza leucemie, crescând astfel riscul de cancer, si, de asemenea, poate provoca avort.

Nivelul acceptabil de Benzen în interior este de 1,41 mg/mc.
O maşina parcata în garaj cu ferestrele închise va conţine 11-22 mg/mc de benzen. Dacă este parcata în aer liber sub actiunea soarelui, la o temperatură de peste 16 grade C, nivelul Benzenului merge până la 56-113 mg/mc, adica de peste 40 de ori mai mult decat nivelul acceptabil.
Oamenii care se urca în maşină, păstrând ferestrele închise, în mod inevitabil, vor absorbi, în mod rapid cantităţi excesive de toxine.

Benzenul este o toxină care afectează rinichii şi ficatul. Ce e mai rău, este ca e extrem de dificil pentru corpul nostru de a expulza aceste toxine. ”

Deci, prieteni, vă recomand să deschideti ferestrele si usile masinii – dati timp aerului din interior sa-si risipească chestiile mortale înainte de a vă urca in masina.

NU traiti falsa impresie ca aerul conditionat din masina este GARANTIA confortului, si nici nu traiti cu impresia ca odata inchise ferestrele masinii, ati scapat de gazele de esapament ale camionului sau ale autobuzului. Recircularea aerului din interior? Hahaha!!! it makes me laugh!! Filtre de aer pe ultimele tipuri de masini? my ass…

Cititi si Raportul Agentiei de Protectie a Mediului Bucuresti!

Iar biciclistilor care savureaza frecvent o cola rece, le amintesc despre o alta intalnire cu benzenul: in bauturile carbogazoase!

Solar-Powered Bicycle Parking Pods

Luni, Iunie 22nd, 2009

The Green Pod, a solar-powered bike storage unit that also sports change rooms, showers, a self-cleaning device and use of recycled water:

http://www.treehugger.com/files/2009/06/solar-powered-bicycle-parking-pods-provide-solar-hot-water-showers.php