“Rabla” pentru biciclete

ce parere aveti?

Mai multe municipalitati din Germania au inceput derularea unor programe “Rabla” pentru biciclete, dupa ce programul similar pentru masini s-a bucurat de un mare succes.

In orasul Mannheim, de exemplu, pentru fiecare bicicleta veche utilizatorii pot primi 50 de euro, ca sa-si cumpere una noua, relateaza Financial Times.

Programul a inclus, pana acum 100 de biciclete in acest oras. De asemenea, oficialitatile din Witten vor oferi aceeasi suma, pentru 20 de biciclete.

Asociatiile de lobby pro-cicilism au pus presiune asupra guvernului din Berlin sa extinda programul “Rabla” pentru orice persoana care doreste sa renunte la masina, in favoarea bicicletei sau transportului in comun.

Primarul din Mannheim spera ca 310.000 persoane o sa renunte la masini, in timpul derularii programului. A declarat ca a primit telefoane de la alte sase orase din tara, care doreau sa introduca “Rabla” pentru biciclete.

Articole similare:

  1. Concurs biciclete – masini “Story. Exista tot felul de marsuri pro-biciclete, eu tin...
  2. Autobuze cu suport pentru biciclete la Cluj Primarul Sorin Apostu a solicitat sefului Regiei Autonome de...
  3. Infrastructura de biciclete pentru tineri in sectorul 1 Tineriii de la CLTB1 au identificat ca una din...
  4. O noua incadrare juridica pentru interzicerea bicicletelor in parcuri Deorece s-a adaugat pe panourile de la intrarea in...
  5. ‘Ciclism pentru Comunitate’, proiect sustinut de Rotary Club In acest weekend se incheie, in judetul Constanta, circuitul...

Leave a Reply